Reisebrev nummer to fra Frankrike

Reisebrev nummer to fra Frankrike

Dagene går fort. De fleste av elevene er blitt vant med litt bestemte og direkte franske lærere. Noen har fått skikkelig dreisen på fransken og bestiller lystelig bagetter, pannekaker eller hva det måtte være, på fransk, med største selvfølgelighet. Ringer til vertsfamilier og avtaler ting og tang gjør de og. De er så flinke atte. 

De har visst sett litt av lyset. Både i impresjonismen i Musée d´Orsay, i vårsola, i fransktimene og i dagens besøk i Versailles-slottet hos selveste solkongen, Ludvig XIV. Det blinket og lyste i bladgull i rokokkosnirklene på porter og takgesimser, men køen var lang. Det var en drøy ventestund før vi kom inn, og den tidligere nevnte lektor Almås ble mistenkt for å ha sneket i køen. Da tok han i bruk noen av de franske formuleringer han kan, og saken fikk en minnelig løsning. Noe irritasjon, men vi kom inn, hele gruppen.

Høydepunktet i besøket er å komme inn i lyset fra rokokkovinduene i Speilsalen. Der skrev vi under fredsavtalen vår, som de gjorde ved opprettelsen av det tyske riket i 1871, og ved den for Tyskland ydmykende Versaillesfreden i 1919. Ingen uenighet i franskgruppen, som du ser på bildene. Dagen ble avrundet med dagens gjennomgangstema: Childish Gambino i barnslig lyst, og Eiffeltårnet i kveldsbelysning. (Tatt av Thea i 3STB) 

Bonne nuit, og hilsen fra Versailles og Paris. 

Skribent: Arne Almås

IMG_3241

  

IMG_3205

  

IMG_3219

  

IMG_3244

  

IMG_3245

  

IMG_4241

  

  

Del denne artikkelen på: